Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το Ρόδι στην υπηρεσία της ομορφιάς

 Γεια σας κορίτσια,
 το ρόδι το κατατάσσουν στις σούπερ τροφές και όχι άδικα.Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Μάλιστα , χάρη στις ιδιότητές του, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες.
                                   Ρόδι για λαμπερή επιδερμίδα
Οι σπόροι αναζωογονούν την επιδερμίδα και προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση. Ακόμα, έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν το δέρμα, να λειαίνουν τις ρυτίδες, να κάνουν απολέπιση και να ενυδατώνουν σε βάθος.
Το ρόδι βοηθά πολύ και στην καταπολέμηση της ακμής αλλά και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας ακόμα και σε δύσκολες περιοχές, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.

  Ρόδι για λαμπερά μαλλιά και υγιή νύχια
Τα σαμπουάν που περιέχουν ρόδι βοηθούν τα μαλλιά να μη φριζάρουν και να δείχνουν γυαλιστερά και υγιή. Αλλά και στα νύχια έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Λίγο λάδι ροδιού δυναμώνει τα νύχια.

            Ρόδι: φυσικό αφροδισιακό
Αν αναζητάτε ένα φυσικό αφροδισιακό, ξεχάστε τα μύδια και πιάστε τα ρόδια! Μελέτη αποκαλύπτει ότι άντρες και γυναίκες που έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό ροδιού, παρουσίασαν μέσα σε δύο εβδομάδες κατακόρυφη αύξηση στα επίπεδα της «ορμόνης του σεξ».
Oι ξεχωριστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ροδιού μπορούν να μάς χαρίσουν μακροζωία αλλά και μοναδική λάμψη και ομορφιά.
 
                  Καθαρίστε τα εύκολα
Το καθάρισμα των ροδιών απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά είναι εύκολο.Κόβεται κυκλικά και αφαιρείτε την φλούδα στο μέρος του κοτσανιού και την χαράζεται μέχρι το κάτω μέρος χωρίς να πιέζεται πολύ, όπως κάνουμε με το πορτοκάλι. Στην συνέχεια ανοίγουμε το ρόδι στην μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.


                  Πάρτε τον χυμό τους 
Ο πιο απλός τρόπος είναι να πάρουμε το ένα μισό του ροδιού και να το στύψουμε στον στύφτη όπως και το πορτοκάλι.


 Συνταγές για λάμψη στη στιγμή : 
  1.  Σας τελείωσε η τονωτική λοσιόν και δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για να αγοράσετε άλλη; Ποτίστε ένα βαμβάκι με χυμό ροδιού και περάστε το στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε, έπειτα, με δροσερό νερό. 
  2. Τις ευεργετικές δραστηριότητες για το δέρμα τις αναλύσαμε παραπάνω, υπάρχει μια μάσκα που αποδεδειγμένα κάνει θαύματα και δίνει απίστευτη λάμψη. Ανακατέψτε δυο κουταλάκια του γλυκού σποράκια ροδιού με 1 κουταλιά γιαούρτι και μία κουταλιά χυμό λεμονιού. Το απλώνετε στο πρόσωπο και το αφήνετε για 15 λεπτά . Στη συνέχεια το ξεπλένετε καλά.

                                     Αυτά από εμένα
                                                 Έφη
                                                  xxx



Aν σας άρεσε το post μπορείτε να γίνετε μέλη στο blog μου
πατώντας το κουμπάκι πάνω δεξιά :)

4 σχόλια:

  1. Kαλησπέραα! πολύ όμορφο και ενημερωτικό Post :)
    έγινα αμέσως μέλος *_*
    αν θές πέρνα μια βόλτα από το blog μου, τρέχει διαγωνισμός :)
    http://dtmakeupgirl.blogspot.gr/2012/11/giveaway-shea-d-afrique-only-for-greece.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ πολύ !!! :)
      διαγωνισμος εεε!!!! τρεχωωω!!!
      φιλακιααα

      Διαγραφή