Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Σαπουνάκια απο τα δικά μας τα χεράκια!!

Γεια σας κορίτσια μου,

   μιας και πλησιάζει το σαββατοκύριακο και οι περισσότερες από εμάς θα την βγάλουμε οικονομικά στο σπίτι μας γιατί να μην κάνουμε κάτι που θα μας διασκεδάσει, θα μας χαροποιήσει και θα περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τις φίλες μας, με την κόρη μας κτλ. Σας έχω σούπερ συνταγή για να φτιάξουμε μόνες μας σαπουνάκια τα οποία θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας ή ακόμα μπορούμε με ένα ωραίο αμπαλάζ να τα χαρίσουμε ως δώρο.

 Ας ξεκινήσουμε: 

Χρειαζόμαστε : 
  •  σαπούνι γλυκερίνης (το βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ σε πολύ οικονομική τιμή, ενδεικτικά σας λέω οτι εγώ το βρήκα 0,40 ευρώ)
  •   υλικά που έχουμε στο σπίτι μας (π.χ φρέσκια μέντα, τριμμένο λεμόνι, φρούτα ψιλοκομμένα(πορτοκάλι κ.α)
    Εκτέλεση : Κόβουμε το σαπούνι σε μικρά μικρά κυβάκια και το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ, βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων  για περίπου 20 δευτερόλεπτα ή όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει βάζουμε μέσα το μυρωδικό που θέλουμε και το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το μόνο που απομένει είναι να δώσουμε στο σαπούνι μας το σχήμα που θέλουμε, μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε βάση για cup cakes ή σε κάποια παλιά χάρτινη θήκη άλλου σαπουνιού. Το αφήνουμε περίπου 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί και έτοιμο...!!!!
   Το καλύτερο είναι ότι το σαπούνι γλυκερίνης είναι διάφανο και τα υλικά που έχουμε τοποθετήσει θα φαίνονται, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!!!
   Τι λέτε θα το δοκιμάσετε;
                                                                              Σας φιλώ
                                                                                   Έφη

2 σχόλια: