Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

7 tips για υγιεινή ζωή

Γεια σας κορίτσια,
 μιας και έρχονται οι γιορτές οι περισσότερες από εμάς προσέχουμε λίγο την διατροφή μας ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο καταπληκτικό φόρεμα που είδαμε σε κάποια βιτρίνα. Σας έχω κάποια tips, τα οποία θα μας βοηθήσουν λίγο στην δύσκολη αυτή περίοδο αλλά και στο να διατηρήσουμε τα κιλά στο επιθυμητό τους επίπεδο. Η σημασία της υγιεινής διατροφής είναι δεδομένη οπότε ακολουθώντας αυτά τα tips θα κάνουμε μια καλή αρχή..!!

1. Πολύ νερό: Δεν υπάρχει διατροφή η οποία να μην έχει αυτή την πρόταση για ευαγγέλιο. Προσπαθήστε να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε ακόμα και με το ζόρι μιας και καθημερινά θα πρέπει να λαμβάνουμε περίπου ενάμιση λίτρο.

2. Μην ξεχνάτε το πρωινό: Θα έχετε βαρεθεί να το ακούτε αλλά είναι σίγουρα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει την ημέρα ενώ ενεργοποιεί και τον μεταβολισμό.

3. Κάντε πλάνο: Προσπαθήστε να κάνετε ένα πλάνο με τα γεύματα της εβδομάδας, ώστε να είναι πιο φροντισμένα και υγιεινά. Αποφύγετε τη βόλτα στο super market όταν πεινάτε καθώς μπορεί να αποβεί μοιραίο τόσο για τη σιλουέτα όσο και για το πορτοφόλι σας.
 4. Yγιεινά σνακ: Όλοι μας όταν είμαστε σπίτι και χαλαρώνουμε θέλουμε κάτι να μασουλάμε. Το μυστικό λοιπόν είναι αυτό το κάτι να μην είναι γλυκά και πατατάκια αλλά φρούτα, λαχανικά και γιαούρτια. Φροντίστε δε να εξαφανίσετε τυχόν λιπαρά σνακ ή έστω να τα τοποθετήσετε σε σημείο που να μη φαίνονται.

5. Λίγο απ' όλα: Μην αποκλείετε τροφές από το διαιτολόγιό σας, όπως κάνουν πολλοί με τους υδατάνθαρακες γαι παράδειγμα. Ο οργανισμός χρειάζεται όλα τα απαραίτητα στοιχεία και χωρίς αυτά πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να αποφύγετε τις υπερβολές.
 6. Βγάλτε το ορατό λίπος από τα κρέατα: Εφόσον το βλέπετε καλό θα ήταν να το αποφεύγετε. Βγάλτε για παράδειγμα την πέτσα από το κοτόπουλο, όσο νόστιμη κι αν είναι, καθώς επίσης το λίπος από το χοιρινό και το μοσχάρι. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα όπως τα λουκάνικα ή τα μπιφτέκια γιατί σίγουρα δεν ξέρετε τι κρύβουν μέσα τους.
Αυτά τα 6 βήματα πρέπει να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας και έτσι θα μας διευκολύνει στον στόχο μας να χάσουμε κιλά, συνδυάζοντας βέβαια και την γυμναστική τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. 
                                                   Αυτά από εμένα
                                                      Φιλάκια
                                                       Έφη
 Αν σας άρεσε το post μπορείτε να γίνετε 
μέλη στο blog μου πατώντας το κουμπάκι πάνω δεξιά;)  

6 σχόλια:

  1. Απλά και κατανοητά τα tips που προτείνεις και επιτέλους κινούνται στο πλαίσιο της λογικής κι όχι στην υπερβολή που συνηθίζουμε να ακούμε, για εξαντλητικές δίαιτες και διατροφή με σταφύλια ή μόνο με σαλάτες και άλλες τέτοιες ανοησίες!
    Φαντάζομαι τα εφαρμόζεις οπότε γνωρίζεις ήδη πόσο αποτελεσματικά είναι όλα αυτά!
    Ευχαριστούμε πολύ και ακολουθούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαια!!! οι εξαντλητικες διαιτες είναι για 1 εβδομάδα και μετά πέρνουμε τα διπλάσια κιλά!!! Αυτά ακολουθούν την λογική αργά και σταθερά!!!!
      Να σαι καλα, ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το πλάνο σου.
    Όσο για το νερό , μπορεί κάποιος εύκολα να το υπολογίσει πίνοντας 1 ποτήρι νερό την ώρα.Το ποτήρι έχει περίπου 200ml οπότε ανάλογα τις ώρες κάνεις και τους υπολογισμούς ώστε να φτάσεις τον στόχο 7-8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.
    Το παν είναι το πρωινό , πολύ βασικό και το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήσιμα τα τιπς! Αν οργανωθούμε λιγάκι, είναι εύκολο να προσέξουμε κ να μην παρασυρόμαστε πολύ :P
    Φιλιά!

    http://dreamofbeauty22.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aκριβώς!!! ειναι ευκολο αλλα θελει και ποσοχη!!!! :) ειδικά τωρα με τα γλυκα που κυκλοφορουν παντου!!!χχιχιχι!!
      φιλακιαα

      Διαγραφή