Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Tα μυστικά του σωστού λουσίμαστος

Γεια σας κορίτσια,


 ακόμα και το λούσιμο των μαλλιών κρύβει κάποια μυστικά και tips ώστε τα μαλλιά μας να γίνονται ακριβώς όπως τα ονειρευόμαστε. Δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε το πιστολάκι ή την ισιωτική μας για να έχουμε υγιή μαλλιά, αρκεί να τα φροντίζουμε σωστά.



Ξεκινώντας, λοιπόν, από τα βασικά, ο Nathaniel Hawkins έδωσε πολύτιμα tips για το σωστό λούσιμο και τη χρήση του conditioner:

1. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε να λούζετε τα μαλλιά σας ρίξτε μια ματιά στην ποσότητα που χρησιμοποιείτε- και αφαιρέστε τη μισή. "Το σαμπουάν απομακρύνει τους ρύπους και τα κατάλοιπα του styling από τα μαλλιά, στη συνέχεια αρχίζει να "γδύνει" την τρίχα από τα βασικά της έλαια και τα λιπίδια που εμποδίζουν το σπάσιμο και το φριζάρισμα, εξηγεί. Τα σαμπουάν που προορίζονται για ενυδάτωση, για μπούκλες ή για χρώμα είναι πιο ήπια στη συμπεριφορά τους στα μαλλιά. 

2. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας με δύναμη. Αυτή η κίνηση ταλαιπωρεί την τρίχα, ανπόγει τα λέπια της και προκαλεί φριζάρισμα και μικροσκοπικούς κόμπους. Τρίψτε το σαμπουάν ανάμεσα στις παλάμες σας, κάντε απαλό μασάζ στις ρίζες με τα δάχτυλά σας και ό,τι έχει απομείνει στις παλάμες σας απλώστε το στο μήκος των μαλλιών. 

3. Μετά το ξέβγαλμα και πριν το conditioner, πιέστε απαλά τα μαλλιά σας να φύγει η περίσσεια νερού. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς το νερό διαλύει το conditioner και εμποδίζει τα μαλλιά να απορροφήσουν τα ευεργετικά συστατικά του. 

4. Όταν επιλέγετε conditioner προτιμήστε μια ενυδατική φόρμουλα ή αν έχετε βαμμένα μαλλιά, ένα προϊόν από τις ειδικές σειρές (το έλαιο argan, το αβοκάντο και το έλαιο από κουκούτσι σταφυλιών είναι από τα πιο ενυδατικά συστατικά που υπάρχουν). Πάρτε μια πλούσια ποσότητα και απλώστε το σε όλη το μήκος με απαλές κινήσεις. Περιμένετε δύο λεπτά πριν το ξεβγάλετε- αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. 

5. Αν έχετε τη δυνατότητα, βάλτε ένα φίλτρο στη βρύση του μπάνιου σας καθώς κάποια από τα στοιχεία του νερού επιδρούν στην ποιότητα του χρώματος- το ίδιο συμβαίνει και με το ζεστό νερό. Όταν λοιπόν ξεβγάζετε τα μαλλιά σας, φροντίστε να είναι χλιαρό το νερό και θα δείτε ότι θα δείχνουν πιο λαμπερά για μεγαλύτερο διάστημα. 


Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη

4 σχόλια: