Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Προετοιμάστε το δέρμα σας για την άνοιξη!

Γεια σας κορίτσια, 

η αλλαγή του καιρού επηρεάζει το δέρμα μας, για αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε τα σωστά tips ώστε να είναι το δέρμα μας διαρκώς προστατευμένο και ενυδατωμένο.




 Είναι λοιπόν χρήσιμο να έχετε κατά νου ότι:

• Πρέπει να φροντίσετε η πρωινή ενυδατική σας κρέμα να έχει αντιηλιακό δείκτη προστασίας (SPF).

• Αν νιώθετε το δέρμα σας ξηρό από το κρύο του χειμώνα τότε μάλλον πρέπει να δώσετε λίγο παραπάνω σημασία στην ενυδάτωση. Καλό θα είναι η κρέμα σας να περιέχει υαλουρονικό οξύ και πλούσια σε λιπαρά οξέα.

• Φυσικά δεν θα πρέπει να αγνοήσετε τον καθαρισμό του δέρματος. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Βάλτε λίγο καθαριστικό στα χέρια σας και με κυκλικές κινήσεις προ τα πάνω περάστε όλο το πρόσωπο δύο φορές για να καθαρίσουν όλοι οι πόροι.

• Η απολέπιση είναι επίσης ένα κομμάτι της προσωπικής σας περιποίησης προσώπου που δεν θα πρέπει να αμελήσετε. Χρησιμοποιείστε ένα απαλό scrub και κάντε 2-3 φορές τη εβδομάδα απολέπιση, επιμένοντας στα σημεία που εντοπίζετε ότι έχουν περισσότερη ανάγκη. Από την πρώτη κιόλας φορά θα νιώσετε ότι το δέρμα σας είναι πιο απαλό.


Απλές κινήσεις οι οποίες θα δώσουν χαρά στο δέρμα μας. 
Τι λέτε θα τις ακολουθήσετε;
 
Φιλάκια πολλά 
Έφη

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Tα μυστικά του σωστού λουσίμαστος

Γεια σας κορίτσια,


 ακόμα και το λούσιμο των μαλλιών κρύβει κάποια μυστικά και tips ώστε τα μαλλιά μας να γίνονται ακριβώς όπως τα ονειρευόμαστε. Δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε το πιστολάκι ή την ισιωτική μας για να έχουμε υγιή μαλλιά, αρκεί να τα φροντίζουμε σωστά.



Ξεκινώντας, λοιπόν, από τα βασικά, ο Nathaniel Hawkins έδωσε πολύτιμα tips για το σωστό λούσιμο και τη χρήση του conditioner:

1. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε να λούζετε τα μαλλιά σας ρίξτε μια ματιά στην ποσότητα που χρησιμοποιείτε- και αφαιρέστε τη μισή. "Το σαμπουάν απομακρύνει τους ρύπους και τα κατάλοιπα του styling από τα μαλλιά, στη συνέχεια αρχίζει να "γδύνει" την τρίχα από τα βασικά της έλαια και τα λιπίδια που εμποδίζουν το σπάσιμο και το φριζάρισμα, εξηγεί. Τα σαμπουάν που προορίζονται για ενυδάτωση, για μπούκλες ή για χρώμα είναι πιο ήπια στη συμπεριφορά τους στα μαλλιά. 

2. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας με δύναμη. Αυτή η κίνηση ταλαιπωρεί την τρίχα, ανπόγει τα λέπια της και προκαλεί φριζάρισμα και μικροσκοπικούς κόμπους. Τρίψτε το σαμπουάν ανάμεσα στις παλάμες σας, κάντε απαλό μασάζ στις ρίζες με τα δάχτυλά σας και ό,τι έχει απομείνει στις παλάμες σας απλώστε το στο μήκος των μαλλιών. 

3. Μετά το ξέβγαλμα και πριν το conditioner, πιέστε απαλά τα μαλλιά σας να φύγει η περίσσεια νερού. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς το νερό διαλύει το conditioner και εμποδίζει τα μαλλιά να απορροφήσουν τα ευεργετικά συστατικά του. 

4. Όταν επιλέγετε conditioner προτιμήστε μια ενυδατική φόρμουλα ή αν έχετε βαμμένα μαλλιά, ένα προϊόν από τις ειδικές σειρές (το έλαιο argan, το αβοκάντο και το έλαιο από κουκούτσι σταφυλιών είναι από τα πιο ενυδατικά συστατικά που υπάρχουν). Πάρτε μια πλούσια ποσότητα και απλώστε το σε όλη το μήκος με απαλές κινήσεις. Περιμένετε δύο λεπτά πριν το ξεβγάλετε- αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. 

5. Αν έχετε τη δυνατότητα, βάλτε ένα φίλτρο στη βρύση του μπάνιου σας καθώς κάποια από τα στοιχεία του νερού επιδρούν στην ποιότητα του χρώματος- το ίδιο συμβαίνει και με το ζεστό νερό. Όταν λοιπόν ξεβγάζετε τα μαλλιά σας, φροντίστε να είναι χλιαρό το νερό και θα δείτε ότι θα δείχνουν πιο λαμπερά για μεγαλύτερο διάστημα. 


Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Απλώστε σωστά το περίγραμμα χειλιών

Γεια σας κορίτσια,


η εφαρμογή του κραγιόν είναι το πιο εύκολο βήμα στο μακιγιάζ, οι περισσότερες γυναίκες δεν χρειάζονται καν εξάσκηση είναι σχεδόν «έμφυτο ταλέντο». Όμως, δεν είναι όλα τα χείλη σε ιδανικό σχήμα και χρειάζονται μικρές διορθώσεις.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να βάψετε το κάθε σχήμα χειλιών ώστε να δημιουργήσετε το τέλειο σχήμα:
• Για τις διορθώσεις θα χρειαστείτε ένα μολύβι χειλιών σε nude ή σε ίδιο χρώμα με το κραγιόν σας, ένα concealer και πινέλο.
• Απλώστε πρώτα το concealer για να έχετε μια ομοιόμορφη βάση, κάντε το σωστό περίγραμμα με το μολύβι και περάστε το κραγιόν σας με ένα πινέλο για περισσότερη ακρίβεια.


Κάντε το σωστό περίγραμμα, ανάλογα με το σχήμα των χειλιών:

Λεπτά χείλη: κάντε το περίγραμμα των χειλιών έξω από το φυσικό σας περίγραμμα ακολουθώντας τις γραμμές του, ώστε να φαίνονται τα χείλη πιο γεμάτα. Μην ξεφύγετε περισσότερο γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι αισθητικά όμορφο.

Λεπτό το άνω χείλος: κάντε το περίγραμμα στο άνω χείλος έξω από το φυσικό σας περίγραμμα, ενώ στο κάτω χείλος ακολουθήστε τις φυσικές του γραμμές.

Λεπτό το κάτω χείλος: κάντε το περίγραμμα στο κάτω χείλος έξω από το φυσικό σας περίγραμμα, ενώ στο άνω χείλος ακολουθήστε τις φυσικές του γραμμές.

Μεγάλα χείλη: κάντε το περίγραμμα των χειλιών μέσα από το φυσικό σας περίγραμμα, ώστε να μειωθεί ο υπερβολικός όγκος των χειλιών.

Μυτερά άνω χείλη: ξεκινήστε το περίγραμμα από τις γωνίες του άνω χείλους και χαράξτε μια ίσια γραμμή μέχρι την ένωση των χειλιών.

Άνισα χείλη: εδώ θέλει προσοχή για να δημιουργήσετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Ακολουθήστε τις γραμμές του φυσικού περιγράμματος μέσα και έξω από τα χείλη ώστε να εξισορροπήσετε το σχήμα τους.

Ίσιο το άνω χείλος: όταν λείπει η καμπύλη στη μέση του άνω χείλους. Δημιουργήστε ένα απαλό βαθούλωμα με το μολύβι χειλιών.

Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Beauty tips για ευαίσθητα μάτια

Γεια σας κορίτσια,


έχοντας ευαίσθητα μάτια δυσκολεύεστε στην επιλογή διάφορων προϊόντων καθώς και στην εφαρμογή τους. Θέλει πολύ προσοχή και τον κατάλληλο τρόπο ώστε να κάνετε το αγαπημένο σας μακιγιάζ.

Τι πρέπει να προσέξετε:

• Όταν απλώνετε ένα προϊόν στα μάτια (σκιά ή μολύβι ματιών ή κρέμα ματιών) κάντε το με απαλές και αργές κινήσεις. Μη τραβάτε το δέρμα και μην πιέζετε πολύ το προϊόν.

• Αν τα μάτια σας είναι ήδη ερεθισμένα, χρησιμοποιείστε ειδικές σταγόνες που τα καταπραΰνουν και βαφτείτε τουλάχιστον μετά από μισή ώρα.


• Πάντα να επιλέγετε ήπια προϊόντα που είναι υποαλλεργικά και οφθαλμολογικά ελεγμένα και κατάλληλα για ευαίσθητα μάτια.
• Ποτέ να μην μοιράζεστε τα προϊόντα ματιών με κανέναν.

• Να διατηρείτε καθαρά τα προϊόντα καθώς και τα χέρια σας. Τα μικρόβια και η σκόνη μπορούν να ερεθίσουν πολύ εύκολα τα μάτια σας.

• Αποθηκεύστε τα καθαρά πινέλα ματιών σε κλειστό δοχείο ή θήκη για να τα προστατέψετε από τη σκόνη ή τα μικρόβια.

• Αποφύγετε τα πινέλα ματιών με σφουγγαράκι στην άκρη γιατί ερεθίζουν τα μάτια. Αντίθετα επιλέξτε πινέλα με φυσική τρίχα που είναι πολύ απαλή στο άγγιγμα.

• Προτιμήστε τα κρεμώδη προϊόντα για το μακιγιάζ των ματιών. Ένας κόκκος από την σκιά ματιών σε σκόνη είναι αρκετός για να ερεθίσει πολύ τα μάτια.

• Αποφύγετε τα αδιάβροχα προϊόντα για το μακιγιάζ των ματιών, γιατί χρειάζεστε περισσότερη επιμονή την ώρα του ντεμακιγιάζ, με αποτέλεσμα να ερεθιστούν τα μάτια.


• Μην απλώνετε το μολύβι ματιών στην εσωτερική γραμμή των βλεφάρων με ένα κοινό μολύβι ματιών. Αν σας αρέσει αυτή η τεχνική δοκιμάστε τη με ένα υποαλλεργικό μολύβι κατάλληλο για ευαίσθητα μάτια. Εναλλακτικά, απλώστε το περίγραμμα πάνω από την γραμμή των βλεφαρίδων στο άνω βλέφαρο ή κάτω από την γραμμή των βλεφαρίδων στο κάτω βλέφαρο.

• Αποφύγετε τις μάσκαρα με τα κλασσικά βουρτσάκια με ίνες – προτιμήστε αυτές με πλαστικό βουρτσάκι με δοντάκια.

• Για το ντεμακιγιάζ επιλέξτε μη λιπαρά προϊόντα, ειδικά για ευαίσθητα μάτια.




Ναι είναι πολλά τα tips, αλλά ακολουθώντας τα για περίπου 10 μέρες θα γίνουν μια συνήθεια, και όλα αυτά... για την υγεία και την ομορφιά μας!!

Αυτά από εμένα 
Έφη

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τα έντονα κραγιόν μας μικραίνουν!!

Γεια σας κορίτσια,
 

αν δεν νιώθεις άνετα όταν φοράς έντονο κραγιόν σου έχω μια έρευνα που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα!!! σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον καθηγητή Richard Russell η ένταση ανάμεσα στα χρώματα του προσώπου μας, μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες (αν είναι έντονη) ή μεγαλύτερες (αν είναι λιγότερο έντονη). Με άλλα λόγια, θέλεις να κρύψεις χρόνια; Φόρεσε έντονο ρουζ και κραγιόν! 




Για να το εξακριβώσουν και οι υπόλοιποι ερευνητές που συμμετείχαν έκαναν τα εξής: Αρχικά, παρατήρησαν διάφορες φωτογραφίες ανθρώπων σε όλες τις ηλικίες και ανακάλυψαν ότι με τα χρόνια η επιδερμίδα σκουραίνει ενώ τα μάτια, τα χείλη και τα φρύδια γίνονται πιο αχνά, που σημαίνει ότι χάνουμε το κοντράστ των χρωμάτων.

Αργότερα, για να δουν πόσο οι αλλαγές αυτές επηρρεάζουν το αν φαίνονται μεγαλύτεροι ή μικρότεροι, πείραξαν κάποιες φωτογραφίες με photoshop και αύξησαν τις χρωματικές αντιθέσεις. Τι ανακάλυψαν; Ότι οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο contrast θεωρούνταν πιο νέοι σε σχέση με κάποιους άλλους των οποίων οι φωτογραφίες και τα χρώματα δεν είχαν πειραχτεί.

Και αυτό έχει λογική: τα ροδαλά μάγουλα και τα κόκκινα χείλη είναι σημάδι νεότητας. Και τελικά, γι' αυτό φτάνουμε να κάνουμε μακιγιάζ, να σκουραίνουμε τα μάτια μας ή να φωτίζουμε τα χείλη μας, να βάζουμε χρώμα στα μάγουλα κλπ. Είναι για να δημιουργήσουμε χρωματικές αντιθέσεις!

είχες σκεφτεί ποτέ ότι το κόκκινο κραγιόν θα είναι το καλύτερό σου αντιγηραντικό όπλο, περισσότερο ακόμη και από έναν πανάκριβο ορό αντιγήρανσης (ok, όχι έτσι ακριβώς!);

Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

7+1 τρόποι για να φορέσετε ένα denim πουκάμισο

Γεια σας κορίτσια,

 αν και το denim δημιουργήθηκε για casual εμφανίσεις, πλέον οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας το εντάσσουν στις νέες τους συλλογές ως ένα από τα πιο βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας. 
Όσο σημαντικό θεωρείτε το blue jeans σας, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το denim πουκάμισο για τα looks σας. 
Πρόκειται για ένα ευέλικτο κομμάτι που μπορεί να σας συντροφεύσει από το πρωί στη δουλειά, μέχρι το βράδυ για ποτό.

Νο 1
 
 Φορέστε το με μια printed φούστα για ανοιξιάτικες εμφανίσεις.

Νο 2 

Chic αποτέλεσμα με το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι.

Νο 3

Casual και ασφαλής επιλογή. Κολάν, πουκάμισο και γόβα...Αγαπώ

Νο 4

Retro στυλ με το πουκάμισο μέσα από midi φούστα.

Νο 5

Για Boho στυλ!!

Νο 6

Denim to denim!

No 7

Επιρροές απο 70's

+1

Ανοιχτό πάνω από μια μίνι φούστα.

Αυτές είναι οι επιλογές που προτείνω εγώ για ένα denim πουκάμισο!!
Ελπίζω να σας άρεσαν!
Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Diorshow mascara, new love in the town!

Γεια σας κορίτσια,

σήμερα θα σας μιλήσω για την αγαπημένη μου μάσκαρα EVER!! 
Γενικά οι βλεφαρίδες μου είναι μεγάλες αλλά αυτό που ζητούσα από μια μάσκαρα είναι ο όγκος. Η κοπέλα από το stand του Dior ορκιζόταν ότι αυτή η μάσκαρα είναι αυτό που θέλω, το θεώρησα λίγο υπερβολικό αλλά μόλις την άνοιξα και είδα το βουρτσάκι της, πείστικα, έρωτας με την πρώτη ματιά. !!!!


Δίνει πολύ ωραίο και φυσικό όγκο στις βλεφαρίδες και ένα υπέροχο μαύρο χρώμα.
Ιδανικό για πρωινά αλλά και για βραδινά μακιγιάζ. Η διάρκεια του φανταστική. Την αγόρασα 22 ευρώ από Duty Free και μάλλον από εκεί θα την αγοράζω εκτός αν βρω κάποια έκπτωση σε καταστήματα της αγοράς!

Γενικά, όταν βρίσκω κάτι που να μου αρέσει δεν το αλλάζω και έτσι προβλέπω αυτή τη μάσκαρα να βρίσκεται στο νεσεσέρ μου για πολλά χρόνια ακόμα.


Βγαίνει και σε μπλε χρώμα, εξίσου εντυπωσιακό!

Εσείς την έχετε δοκιμάσει;
Αυτά από εμένα

Φιλάκια πολλά
Έφη

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

DIY μανικιούρ με αστέρια

Γεια σας κορίτσια,
κάποιες μέρες ο ρομαντισμός μας μπορεί να φτάσει στα άκρα, όταν λέω άκρα, εννοώ τα νύχια μας! Σας έχω ένα εύκολο μανικιούρ για αυτές που είναι ρομαντικές αλλά και για αυτές που θέλουν να το κρύβουν. 


Πάρτε χρυσόσκονη και μερικά αστεράκια και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: 


Πέρασε βάση σε όλα τα νύχια

Βήμα 2:


Πέρασε σε κάθε νύχι ένα γαλακτερό βερνίκι. Μόλις στεγνώσει επανέλαβε.


Βήμα 3:


Με τα δάχτυλα σου ρίξε χρυσόσκονη στις άκρες των νυχιών σου

Βήμα 4:


Με ένα ξυλάκι ή μια οδοντογλυφίδα τοποθέτησε ένα αστεράκι

Βήμα 5:


Με τον ίδιο τρόπο, τοποθέτησε ακόμα ένα αστεράκι σε όποιο σημείο σου αρέσει.

Βήμα 6:

Αφού ολοκληρώσεις την διαδικασία και βεβαιωθείς ότι τα νυχάκια σου έχουν στεγνώσει πέρασε ένα top coat από πάνω.

Το μανικιούρ ολοκληρώθηκε!!!!


Τώρα είσαι έτοιμη να ζήσεις την μαγεία του παραμυθιού!!!


Πως σου φάνηκε; Είναι τόσο εύκολο που ακόμα και να μην έχεις το πιο επιδέξιο χέρι (σαν εμένα!!!) μπορείς να τα καταφέρεις!!!! 

Αυτά από εμένα 
Φιλάκια πολλά
Έφη



Αν σου άρεσε το post μπορείς να γίνεις μέλος στο  blog μου
 πατώντας το κουμπάκια πάνω δεξιά!


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Tips για Nude χείλη

Γεια σας κορίτσια, 


Η nude απόχρωση είναι μία από τις πιο δυνατές τάσεις στο μακιγιάζ χειλιών και η πιο εύκολη επιλογή για να τα βάψετε. 

Μπορεί να ολοκληρώσει το μακιγιάζ σας είτε για τις πρωινές σας εμφανίσεις είτε για να ισορροπήσει ένα βραδινό make up look σας. 

Οι αποχρώσεις του μπορούν να ποικίλουν σε ανοιχτό μπεζ, καφε-μπεζ, ροδακινί-μπεζ ή ροζ-μπεζ έτσι ώστε να ταιριάζουν σε όλες τις αποχρώσεις του δέρματος. 

Για εσάς που είστε πιο σκουρόχρωμες προτιμήστε τα nude-καφε ή nude-ροδακινί χείλη, ενώ εσείς που έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα οι nude-ροζ αποχρώσεις σας ταιριάζουν καλύτερα. 

Απλώστε το με προσοχή στα χείλη σας και χρησιμοποιείστε ένα μολύβι για το περίγραμμα των χειλιών για πιο άψογο αποτέλεσμα.

Ταιριάζει άψογα με smokey eyes για βραδυνές εμφανίσεις και με ένα απλό eye liner για τις πρωινές!!

 Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Υπέροχες γυαλάδες στο πρόσωπο

Γεια σας κορίτσια,

ένα μακιγιάζ, σωστό θα ήταν, να τελειώνει με γυαλάδες. Το κάνουν πολλές διάσημες σταρ που πολλές φορές αντιγράφουμε το στυλ τους, ήρθε η στιγμή να το κάνουμε και εμείς σωστά!!!
Είστε έτοιμες να λάμψετε;;;!!!
Προσθέστε shimmer στην άνω μεριά στο κόκκαλο των μήλων σας.


Θέλει ιδιαίτερη προσοχή πως χρησιμοποιείτε τα shimmer προϊόντα σας. Σε αυτή την κατηγορία καλλυντικών είναι και η terracotta. Δεν πρέπει να κάνετε υπερβολές με τα προϊόντα που προσφέρουν γυαλάδα. Αρχικά πρέπει να μάθετε ότι τοποθετούνται στα εξωτερικά μέρη του προσώπου. Με άλλα λόγια στο πάνω μέρος του κόκαλου των μήλων σας, στη ράχη της μύτης πάνω από τα φρύδια σας, στις άκρες του μετώπου σας και χαμηλά στο πιγούνι σας. Ωστόσο συνήθως τοποθετείτε και εκεί που θέλουμε να δώσουμε φως, δηλαδή στα μέρη που θέλουμε να έχουν λάμψη. Αυτά είναι η εσωτερική γωνία των ματιών και το μέρος ανάμεσα στα χείλη και το πιγούνι. Προσέξτε την ποσότητα που βάζετε. Δε πρέπει να κάνετε υπερβολές, σκεφτείτε ότι θέλετε απλά να δώσετε μία φρεσκάδα στο look σας και όχι να γυαλίζετε ολόκληρες. Οι ανοιχτές αποχρώσεις shimmer ταιριάζουν σε όλα τα παραπάνω σημεία. Οι σκουρόχρωμες (terracotta) κυρίως στα μήλα και στην άκρη του μετώπου σας για να δημιουργθεί ένα ηλιοκαμένο look. Τέλος είναι προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείται κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το χειμώνα περιορίστε αρκετά τη χρήση τους.
Girly make up look με λάμψεις στη γωνία μεταξύ τhς εσωτερικής πλευράς των μήλων σας και τις άκρες του μετώπου σας. 

Το λευκό μολύβι στις κάτω, εξωτερικές και εσωτερικές ρίζες των ματιών σας δημιουργεί φως και λάμψη στο βλέμμα σας.
Με διακριτική λάμψη στην εσωτερική γωνία του ματιού και στη ράχη της μύτης.
Αυτά από εμένα 
Φιλάκια πολλά
Έφη

Aν σας άρεσε το post μπορείτε να γίνετε μέλη στο blog μου
 πατώντας το κουμπάκι πάνω δεξιά ;)

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Outfit of the day 10/3/2013

Γεια σας κορίτσια,

ένα ακόμη outfit of the day για να δείτε και εσείς τι φόρεσα την Κυριακή 10/2/2013. Ο καιρός πάει να γίνει ανοιξιάτικος, ο ήλιος ψηλά στον ουρανό αλλά το κρύο καλά κρατεί.

Λοιπόν, οι επιλογές μου για σήμερα είναι οι εξής:














Σας έχω πει πως όταν πηγαίνω σε κάποιο κατάστημα, σίγουρα θα δω και στο αντρικό τμήμα. Έτσι έγινε και με αυτή την μπλούζα. Μόλις την είδα στο Bershka αμέσως την φαντάστηκα με αρκετούς συνδυασμούς ρούχων και έτσι την αγόρασα. Military look, φαρδιά μπλούζα με τον αριστερό ώμο έξω...!! όχι πείτε μου, είναι αυτή η μπλούζα αντρική;;;  (Bershka 12,99Ε)




Βεβαίως μια τέτοια φαρδιά μπλούζα από κάτω θέλει κάτι πιο θηλυκό. Έτσι προτίμησα αυτό το βελουτέ κολάν. (Pink woman 9,99)


Και επειδή ακόμα το κρύο καλά κρατεί, αυτές οι μπότες είναι ότι πρέπει, άνετες και ζεστές. Τις χρησιμοποιούσα καθημερινά τον χειμώνα και είναι οι αγαπημένες μου.(Replay 79,90)


Πως σας φαίνεται; έχετε παρόμοια μανία με τις αντρικές μπλούζες;
Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη






Υπέροχη ως την άλλη Κυριακή

Γεια σας κορίτσια,

 Τι θα έλεγες, αν σου έλεγα ότι μέσα σε μια εβδομάδα μπορείς να δεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα σου; ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα και σε 7 ημέρες θα δεις μεγάλη διαφορά στο δέρμα σου.



Δευτέρα: πέταξε τα παλιά σου καθαριστικά και επένδυσε σε νέα με ήπιο PH
Ξεκίνησε από τα βασικά! Αν χρησιμοποιείς το ίδιο gel προσώπου από τότε που ήσουν στο σχολείο και είχες λιπαρή επιδερμίδα πέταξέ το και επένδυσε σε ένα άλλο που δεν αφυδατώνει το δέρμα σου και δεν σου δημιουργεί αυτή την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος. Αν ανησυχείς για την λιπαρή σου επιδερμίδα, αρκεί να αναζητήσεις την ένδειξη Oil Free στο νέο προϊόν που θα αγοράσεις. Κάνε το ίδιο και με το shower gel. Απόφυγε τις σκληρές συνθέσεις και επίλεξε ένα ήπιο shower gel. Το ίδιο ισχύει και με την μυρωδιά του αφρόλουτρού σου. Κράτησε την διαδικασία απλή!

Τρίτη: ξεκίνησε την καθημερινή ήπια απολέπιση!
Αφού επέλεξες τα νέα καθαριστικά σου προϊόντα, μάθε να τα χρησιμοποιείς και με νέους τρόπους. Για το πρόσωπό σου αγόρασε ένα ειδικό βουρτσάκι (μπορεί να είναι και ηλεκτρικό). Άπλωσε το σαπούνι στο πρόσωπό σου και έπειτα τρίψε απαλά με το βουρτσάκι. Εναλλακτικά, μπορείς να απλώσεις το προϊόν απευθείας πάνω στο βουρτσάκι. Καν΄το για δύο λεπτά ακολουθώντας ήπιες κινήσεις.
Κάνε το ίδιο και για το σώμα σου επενδύοντας σε μια λούφα. Ακολούθησε πάντα απαλές, κυκλικές κινήσεις. Μετά το ντους σκούπισε ταμποναριστά την επιδερμίδα σου και άπλωσε ενυδατική lotion ώστε να κλειδώσεις την ενυδάτωση.

Τετάρτη: σταμάτα να χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό στο ντους
Αν βγαίνοντας από το ντους δεν μπορείς να δεις που βρίσκεται η πετσέτα από τους ατμούς άλλαξε συνήθεια από σήμερα! Το καυτό ή έστω πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα μας. Κάνε πάντοτε ντους με χλιαρό νερό και σιγά- σιγά θα το συνηθίσεις. Είναι σαν την δίαιτα: όταν δεις τα αποτελέσματα θα εξακολουθήσεις να το κάνεις!

Πέμπτη: πρόσθεσε τις σωστές τροφές στην διατροφή σου
Είμαστε ότι τρώμε! Και δεν έχω καλύτερο επιχείρημα από το να σου θυμίσω εκείνο το βράδυ που είχες πιει πολύ, είχες καπνίσει περισσότερο, είχες πιει πιο πριν και αρκετούς καφέδες, ξενύχτησες και το επόμενο πρωί η επιδερμίδα σου ήταν θαμπή, κουρασμένη και σχεδόν πονούσε! Τι κάνεις; Αν το πρόβλημά σου είναι η αφυδατωμένη σου επιδερμίδα ξεκίνησε να τρως τροφές πλούσιες σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όπως ξηρούς καρπούς και σολομό. Αν σε απασχολεί η γήρανση πρόσθεσε τροφές πλούσια σε αντιοξειδοτικά. Πολύ καλά είναι τα μούρα, το πράσινο και το λευκό τσάι που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Παρασκευή: κάνε πιο βαθιά απολέπιση
Παρόλο που πλέον έχεις βάλει την απολέπιση για τα καλά στην καθημερινότητά σου, μια φορά την εβδομάδα (όρισε την Παρασκευή) κάνε μια βαθιά απολέπιση προσώπου με κάποιο scrub. Έτσι, διώχνεις το ξηρό δέρμα, η επιδερμίδα σου γίνεται πιο λαμπερή και απορροφά σωστότερα τα συστατικά της κρέμας που θα ακολουθήσει.

Σάββατο: αύξησε το SPF στο αντηλιακό σου!
Ας ξεκινήσουμε από αυτό: αντηλιακό πρέπει να φοράς πάντα! 365. Μέρες. Τον χρόνο. Τα Σαββατοκύριακα, όμως, που σίγουρα θα βγεις έξω, και ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, θα πρέπει να φοράς ένα αντηλιακό με ισχυρότερο SPF ή αν κάνεις sport ένα με οπωσδήποτε αδιάβροχη σύνθεση/

Κυριακή: κάνε μάσκα προσώπου
Η Κυριακή είναι η μέρα που μπορείς να διαθέσεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου. Αφού έχεις μείνει πιστή στο πρόγραμμα της εβδομάδας, αφιέρωσε την ημέρα αυτή για να κάνεις μια μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες σου. Στα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία μπορείς να βρεις υπέροχες μάσκες σε μονοδόσεις για λάμψη, ενυδάτωση, αντιγήρανση...

Τι λέτε θα ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα;;!Εγώ πάντως το έχω κολλήσει στον καθρέφτη του μπάνιου και το ακολουθώ κατά γράμμα!!! 
Τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν και με σπιτικές μάσκες και piling που μπορείτε να κάνετε μόνες σας με υλικά που έχουμε όλες στο σπίτι!!

Αυτά από εμένα 
Φιλάκια πολλά
Έφη

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Φτιάξε το δικό σου ξηρό σαμπουάν

Γεια σας κορίτσια, 

σίγουρα τα φρεσκολουσμένα μαλλιά είναι όμορφα αλλά για τις περιπτώσεις που ο χρόνος μας πιέζει και δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε μπάνιο μπορούμε ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή να έχουμε λαμπερά και υγιή μαλλιά σαν να λουστήκαμε πριν λίγο ;)
Nα δούμε πρώτα τι είναι τέλος πάντων τα ξηρά σαμπουάν...

Τα ξηρά σαμπουάν έχουν ένα σωρό πλεονεκτήματα αφού μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα σωρό περιπτώσεις και να σώσεις το look σου. Μέτρα:
1. Όταν έχεις ένα γρήγορο κάλεσμα και δεν προλαβαίνεις να λουστείς.
2. Όταν έχεις πάει κομμωτήριο, έχεις πληρώσει για το χτένισμά σου (αρκετά χρήματα!) και θέλεις να το διατηρήσεις από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη. Το ξηρό σαμπουάν το κάνει!
3. Αν έχεις πολύ λιπαρά μαλλιά κι έχεις κουραστεί να τα λούζεις κάθε μέρα. Ειδικά, αν είναι και μακριά, οπότε γλιτώνεις και το στέγνωμα με το σεσουάρ.
4. Αν θέλεις να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου.
5. Αν θες να δημιουργήσεις ένα bedhead χτένισμα που σου αρέσει πολύ.
 

Υλικά
Για ανοιχτόχρωμα μαλλιά:
  • 1/2 φλυτζάνι κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
Για σκουρόχρωμα μαλλιά:
  • 1/2 φλ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα άδειο μπουκάλι από ταλκ ή ένα άδειο βαζάκι από μπαχαρικά, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο στην χρήση.


Χρήση
Το προϊόν αυτό δημιουργεί μοναδικό όγκο στην κορυφή του κεφαλιού ειδικά αν το δουλέψεις σωστά. Χωρίζεις τα μαλλιά σε τμήματα και ψεκάζεις τοπικά. Έπειτα, με μια βούρτσα αέρος ή τα δάχτυλά σου ανασηκώνεις τις ρίζες και κάνεις πιστολάκι. Έτοιμη!

SOS TIP: Ποτέ μην χρησιμοποιείς το ξηρό σαμπουάν για styling στα μήκη γιατί τα μαλλιά σου θα θαμπώσουν.

Τι λέτε; Θα το δοκιμάσετε;
Αυτά από εμένα 
Φιλάκια πολλά
Έφη

Υπέροχοι αγκώνες και γόνατα μέχρι το καλοκαίρι

Γεια σας κορίτσια, 

σε λίγο καιρό η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα κάνουν την εμφάνιση τους τα κοντομάνικα μπλουζάκια, οι φούστες και τα φορέματα χωρίς καλσόν.

Τι έχετε κάνει όλο το χειμώνα για το δέρμα σε αγκώνες και γόνατα;

Δείτε πως μπορείτε να προετοιμάσετε το δέρμα σας από τώρα για να είναι μαλακό, περιποιημένο και να μην έχει σκούρο χρώμα:
Υλικά:
  • 1 κουτάλι χυμό από λεμόνι
  • ½  λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αναμίξτε σε ένα μικρό μπολ τα δυο υλικά και απλώστε το στους αγκώνες και γόνατα, κάνοντας μασάζ. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 20-30 λεπτά και αφαιρέστε με ένα πανάκι τα υπολείμματα.
Συνοδέψτε την συγκεκριμένη μάσκα ενυδάτωσης και λεύκανσης με απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα.


 Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Οι γυναίκες που άλλαξαν την μόδα

Γεια σας κορίτσια,

Φέτος γιορτάζουμε την 102η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας! Από το 1911 μέχρι το 2013 η θέση της γυναίκας έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό αλλά ακόμα παραμένουν ανισότητες όπως η φτώχια που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, η διαφορά στην αμοιβή σε σχέση με τους άντρες, οι δυσκολίες στην αγορά εργασίας και η προστασία της μητρότητας.

Ποιος είναι όμως ο ρόλος της γυναίκας στο χώρο της μόδας; Ποιες είναι οι σημαντικότερες φιγούρες που επηρέασαν τη ρομαντική εξέλιξή της σε όλο τον κόσμο;



Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel (19 Αυγούστου 1883 – 10 Ιανουαρίου 1971)

To όνομά της φέρνει αβίαστα στο μυαλό συνειρμούς πολυτέλειας και υψηλής ραπτικής! Πολλές από τις ιδέες που εισήγαγε στο χώρο της μόδας, στάθηκαν αφετηρίες για διαχρονικά κομμάτια.

Η Coco Chanel ήταν ο πρώτος άνθρωπος από την υψηλή ραπτική που κατάφερε να μπει στη λίστα των Τimes με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον πλαντήτη! Εισήγαγε καινοτομίες όπως τα ανδρόγυνα σχέδια στα γυναικεία ρούχα ενώ πολύ γρήγορα κατάφερε να αποκτήσει πιστή πελατεία στην Αγγλία και την Αμερική.





 

Madeleine Vionnet  (22 Ιουνίου 1876 – 2 Μαρτίου 1975)

Είναι η γαλλίδα σχεδιάστρια που έγινε γνωστή ως η "αρχιτέκτων ανάμεσα στους σχεδιαστές"! Έγινε διάσημη μέσα από τα grecian φορέματα που σχεδίαζε! Εφηύρε το ιδιαίτερο κόψιμο bias, κάτι που έκανε τα ρούχα πολύ πιο άνετα αλλά και πιο κολακευτικά για τη γυναικεία σιλουέτα!

Η Vionnet είναι υπεύθυνη για τις τουαλέτες των μεγαλύτερων σταρ της εποχής και διαχρονικών fashion icons όπως Marlene Dietrich, Katharine Hepburn και Greta Garbo.




Elsa Schiaparelli (10 Σεπτεμβρίου 1890 — 13 Νοεμβρίου 1973)

H Ιταλίδα Elsa Schiaparelli αποτέλεσε το αντίπαλο δέος της Coco Chanel ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Εκείνη έφερε τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης στο πεδίο της μόδας, ονόματα όπως ο Salvador Dali και ο Jean Cocteau.

Οι ιδέες της είναι μέχρι σήμερα σύγχρονες αφού εκείνη πρώτη ξεκίνησε να συνδυάζει την πασαρέλα με τη live μουσική και άλλες τέχνες, χρησιμοποίησε πιο εύσωμα μοντέλα ενώ πάντα έλεγε ότι οι γυναίκες με αγορίστικο σώμα δείχνουν τα ρούχα καλύτερα από τις πολύ αδύνατες κοπέλες.





Vivienne Westwood (8 Απριλίου 1941)
Είναι η ιέρεια της αναρχικής μόδας και απολαμβάνει ιδιαίτερα τον τίτλο της "γιαγιάς" της μόδας! Το όνομά της είναι απόλυτα συνυφασμένο με την punk και την new age κουλτούρα.

Τη δεκαετία του '70 ξεχώρισε για τα ρούχα που σχεδίαζε για τις on stage εμφανίσεις του άνδρα της Malcolm McLaren και του συγκροτήματος των Sex Pistols. Πριν από λίγα χρόνια η πρώτη έκθεση ρετροσπεκτίβα της δουλειάς της παρουσιάστηκε στo Μουσείo Victoria & Albert του Λονδίνου και περιείχε από punk κομμάτια μέχρι «ιστορικά» βραδινά φορέματα.


Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη