Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια απο τα χεράκια σας

Γεια σας κορίτσια,


Εγκαινιάζοντας νέα στήλη στα trelokoritsa.gr , αυτή της μαγειρικής θέλω να ξεκινήσουμε με μια δυνατή συνταγή που απο τότε που την έφτιαξα πρώτη φορά δεν έχω δοκιμάσει άλλη γιατί αυτή με υπερ- ενθουσίασε. 
Ξεκινάμε...


Υλικά:
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 
Ένα μικρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 
Ένα μικρό νουνού 
Τριμμένη φρυγανία (5-6 κουταλάκια ή όσο χρειαστεί για να σφίξει το μείγμα)

Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, αφού γίνει ένα ωραίο σφιχτό μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. 

Έπειτα,πλάθουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, στην συνέχεια γυρνάμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρυν χρώμα και οι 2 πλευρές. 

Σε αυτή την συνταγή δεν βάζω κανένα μπαχαρικό γιατί απο μόνη της δίνει μια φανταστική γεύση, συνοδεψτε τα με απαλή σος γιαουρτιού ανακατεύοντας το γιαούρτι με πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη,μια δροσιστική και εύκολη συνταγή για να συνοδέψετε τα μπιφτέκια σας.
Η συνταγή αυτή βγάζει περίπου 8-10 μπιφτέκια ανάλογα και με το μέγεθος που θα τα πλάσετε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο:

  1. Κατ αρχήν καλή αρχή στη νέα στήλη σου ! Κάνεις πολύ καλά που βάζεις σπιτικές συνταγές μιας και όλοι έχουμε μπουχτίσει από τα fast food κτλ!
    Τα έκανα τα μπιφτέκια σου και πέτυχαν , γίνανε πολύ νόστιμα και μαλακά , ζουμερά !

    Περιμένουμε και άλλες συνταγές !!

    αν έχεις και cheese cake καμια συνταγή δοκιμασμένη βάλε την γιατί έχω κάνει 1-2 και έχουν αποτύχει !!!!!!

    Κλέαρχος Λιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή